FØR KØB AF HVALP

FØR KØB AF HVALP


Generelle informationer om mit opdræt.


Mine hvalpe bliver solgt med DKK stamtavle, DKK købekontrakt, de få microchip, pas og sundhedsbog, og bliver vaccineret og for 2 x ormekur, og der medfølger 2 kg hvalpemad og en vejledning om pleje og pasning af hvalpen.


Priser på hvalpe er :15.000-20.000 kr. alt efter farver, sundhedsstatus på forældre dyrene og udstillingsresultater, og det er ikke et "must" at de hvalpe jeg sælger skal på hunde udstilling eller indgå i avl, da det vigtigste for mig er at mine hvalpe for et kærligt og blivende hjem:-)


Mit formål med mit opdræt er at avle mentale og sunde gode hunde som kan passe ind i en hverdags familie med børn og kat osv....sundheden gør også at mange af mine hunde bliver mellem 8-11 år, og  jeg tester oftest mine hunde for HD & AD inden de indgår i avlen, og bruger det som et hjælpe redskab til min videre avl, jeg avler kun på rene sorte og harlekin for at opnå den rene hvide og laksorte farve på hunden.


Når man har besøgt min kennel og har hilst på alle mine hunde og fået en snak om Grand Danois, tager man hjem igen og tænker igennem, om man har tid lyst og lejelighed til at have sin hund hele dens liv, først der kan man ligge et depositum og hvalpen vil være reserveret, det har ikke noget med penge at gøre men at sikre jer som hvalpekøber at I få den hvalp i har reserveret og ikke en anden hvalp eller går tomhændet hjem, jeg forbeholder mig retten til at afvise købere.


Besøg gerne flere opdrætter og lav en liste over de ting man gerne vil have at vide ved besøget, det kan strække sig til alder på Grand Danois, fodring, opdragelse, han, tæve og farve, avl....................


Da der ligger en del arbejde i at have hvalpe, har jeg valgt at være hjemmegående så jeg har rig mulighed for at holde hvalpenes område rent og have tid til at socialisere mine hvalpe på de andre hunde i flokken, katte, heste, børn og i dagligdagens lyde.

Hvis man er interesseret, er man velkommen til et uforpligtende besøg i min kennel,


_________________________________________________________________________________________________Besøg også DKK (Dansk Kennel Klub) og Grand Danois Klubbens hjemmesider (ligger under link på min hjemmeside) der er masser af information om avl, udstillinger..... og hundeweb hvor man kan søge om aner og sundhedsstatus på vores Grand Danois.


Der gives 100% support i hele hundens levetid


Hvorfor vælge en Grand Danois med stamtavle:


Det er ikke stamtavlen der koster mange penge, det der koster er, at en opdrætter vælger mentale og sunde hunde til sit opdræt, laver sundhedsstatus på avlsdyrene, importere hunde eller importere sæd for at få nyt avls materiale, udstilling for at sikre sig at man avler på mentale og racetypiske Grand Danois


Stamtavlen kan fortælle meget om ens Grand Danois, indavlsprocenten, sundhedsstatus og farver på forældre dyrene, man kan også bruge DKK's hundeweb til at søge på bedste/olde forældre og aner bag dem.


Ved at vælge en Grand Danois med stamtavle er man med til at bevare den racetypisk Grand Danois, som Danmark engang var indehaver af i FCI, og måske kommer på danske hænder igen:-)


Før køb af hvalp fra DKK


http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2599


Sakset fra GDB nr. 1. 2007


______________________________________________________________________________________________


Levealder i racens farver med hvem der blive ældst


                      1. Harlekin & Sort

2. Blå

                   3. Gul & tigret   


_______________________________________________________________________________________________


En hunds elleve bønner til sit menneske


1. Mit liv vare kun 8 til 12 år.  Enhver adskillelse fra dig betyder sorg for mig. - Tænk på det før du anskaffer mig.


2. Giv mig tid til at forstå, hvad det er, du forlanger af mig.


3. Gør mig tillidsfuld – det er hele mit liv.


4. Vær ikke vred på mig længe ad gangen – og spær mig ikke inde som straf.


5. Du har dit arbejde, dine fornøjelser, dine venner - jeg har kun dig.


6 Tal med mig – selv om jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg når din stemme  gælder mig.


7. Ved du, at jeg aldrig glemmer, hvordan man er imod mig.


8. Før du slår mig, så tænk på, at min kæbe med lethed kan knuse din hånd, men jeg gør ikke brug af min magt.


9. Når du bliver irriteret på mig, fordi du har travlt, så tænk på, at jeg måske har  ondt i maven, måske lå jeg for længe i solen,


    måske er jeg bare træt og ked af det.


10. Tag dig af mig, når jeg bliver gammel – også du bliver gammel en dag.


11. Vær altid hos mig, når jeg har det svært – alt bliver lettere.


- Fordi jeg har dig.


__________________________________________________________________________________________________


Jeg er din hund, og jeg vil gerne hviske dig dette i dit øre: Jeg er klar over, at i mennesker har et stressende liv. I har et job, og har måske børn at opdrage. Det virker til, at I altid stresser rundt, ofte uden at tage jer tid til at nyde livet.

Sænk dit hoved og se på mig. Ser du hvordan mine store, brune øjne kigger tilbage på dig? Mit blik bliver mindre klart i takt med, at jeg bliver ældre. Jeg begynder at få grå knurhår omkring min bløde snude. Jeg kan se kærligheden i dit blik.

Hvad ser du i mine? Ser du en sjæl? En, som elsker dig mere end nogen anden på denne jord? En, som tilgiver alt, bare for at få lov til at tilbringe et øjeblik sammen med dig?

Det er det eneste, jeg forlanger. At du tager dig tid til at omgås mig, blot et par minutter. Det virker ofte til, at du tilbringer mest tid på at se på din telefon, hvor du læser om andre hunde, der er døde.

Nogle gange dør vi for tidligt og meget hurtigt, hvilket brister dit hjerte. Sommetider aldres vi så langsomt, at du ikke lægger mærke til det. På trods af mit tågede blik og grå snude, vil jeg aldrig stoppe med at elske dig.

Det kan godt være, at jeg ikke er her i morgen eller næste uge. En dag vil du græde mere, end du troede var muligt, og du vil ønske, at du kunne få en dag mere sammen med mig.

Men i dag er jeg her. Så kom og sæt dig ned sammen med mig i et øjeblik, og nyd mit selskab. Tal ikke til mig, som om du var min lærer, men som om at jeg er et levende væsen. Stryg mig over pelsen, se mig i øjnene og tal med mig.

Du fik mig, eftersom du ønskede en, du kunne dele følelser og minder med. Og her er jeg!

Jeg er en hund, og jeg er et levende væsen. Jeg er i stand til at føle og se forskel mellem forskellige personligheder. Jeg ser dig ikke som en hund på to ben – jeg er godt klar over, hvad du er. Du er et menneske, og på trods af dine mange særheder, så elsker jeg dig.

Lig dig nu bare ned på gulvet sammen med mig. Træd ind i min verden, og sæt din egen verden på pause et øjeblik. Se mig i øjnene og hvisk ind i mine ører. Tal fra dit hjerte, og lad mig lære dig rigtigt at kende. Livet er for kort.

Derfor, jeg beder dig… Kom og sæt dig sammen med mig, så vi kan nyde de dyrebare øjeblikke, vi har tilbage sammen.

Jeg elsker dig,

Din hund.


________________________________________________________________________________________________

SAKSET FRA GRAND DANOIS BLADET 1/2007